Liviu Dragnea a afirmat joi seară că va fi achitat ”dacă judecătorii vor fi lăsați liberi”, în dosarul angajărilor fictive. Șeful PSD susține însă că judecătorii din complet sunt supuși ”unor presiuni inimaginabile”.

Într-o intervenție televizată, Liviu Dragnea s-a referit la finalul procesului în care e acuzat la instigare la abuz în serviciu.

Articolul continua dupa recomandari

„Presiunile sunt inimaginabile pe marginea acestui proces. (...) Dacă judecătorii din complet vor rezista la presiuni, nu poate să fie decât achitare, pentru că sunt complet nevinovat. Nu există absolut nicio probă care să mă incrimineze”, a spus Liviu Dragnea.

Șeful PSD a făcut referire și la posibilul rezultat.

„Sunt complet nevinovat, nu mai vorbesc că e o speţă ruşinoasă. Dacă judecătorii sunt lăsaţi liberi, o să fiu achitat, dacă nu rezistă la presiuni, Dumnezeu cu mila”, a declarat Dragnea.

Liderul social democrat a susținut din nou că, în primă instanță, a fost condamnat ilegal.

„Am vorbit cu avocaţii: primul complet care m-a condamnat nu există oficial. Orice complet trebuie să aibă în spate o hotărâre a Colegiului de conducere, care se publică în Monitorul Oficial. Aia nu există, adică a plecat o doamnă judecătoare din complet, a venit un domn judecător care, sigur, a şi susţinut condamnarea, nu a fost numit aleatoriu, nici nu există o hotărâre în care să apară acest nume”, a mai spus Liviu Dragnea la Antena 3.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate în primă instanță, în procesul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Procesul a ajuns acum în etapa finală. Pronunțarea era inițial așteptată pe 20 mai, dar a fost amânată cu o săptămână, pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare. Sentința va fi definitivă.

Sursa: News.ro