Liviu Dragnea susține că întâlnirea din 18 iulie de la Cotroceni între Președintele Iohannis și Premierul Viorica Dăncilă ar fi avut loc la solicitarea Bruxellesului. Potrivit șefului PSD, discuțiile s-au axat asupra preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Liviu Dragnea spune că a vorbit cu Premierul Dăncilă imediat după întâlnirea de miercuri cu Președintele Iohannis și a aflat astfel detalii.

Articolul continua dupa recomandari

"Au discutat despre cum să colaboreze în contextul preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România. Doamna Prim-ministru a rămas deschisă, ca şi la instalare. Se pare că la solicitarea Bruxelles-ului (a fost chemată Viorica Dăncilă la Cotroceni - n.r.), se pare!”, a declarat Dragnea.

Discuțiile dintre Dăncilă și Iohannis ar fi avut ca temă preluarea de către România a președinției rotative a UE.

”Aici nu vreau să spun, că nu am fost acolo, dar tot ceea ce am spus noi la acea întâlnire după instalare, că am avut o întâlnire cu domnul Iohannis, şi eu şi doamna Dăncilă, asta am spus, asta am convenit - pe tot ce înseamnă acţiuni externe, legate de Bruxelles, de preşedinţia Consiliului UE, să îl informeze pe preşedinte şi în acelaşi timp preşedintele, fiind singurul care merge la Consiliul European, să spună şi Guvernului şi Parlamentului ce vorbeşte acolo, ce angajează acolo, pentru că, uitându-ne în Constituţie, nu poate da nicio lege, Hotărâre de Guvern, nu poate da nicio ordonanţă. Deci nu se pot lua angajamente acolo, cum este negocierea în cadrul bugetului financiar multianual, în condiţiile în care îl facem noi, nu îl faci tu. Îl face Guvernul şi Parlamentul. Nu s-a întâmplat aşa ceva şi aţi văzut şi dumneavoastră”, a spus Liviu Dragnea, într-o emisiune la România TV.

Întâlnirea din 18 iulie dintre Premierul Dăncilă și Președintele Iohannis a durat aproximativ 40 de minute, iar la final nu au fost făcute declarații.

Ulterior, Guvernul a transmis un comunicat de presă prin care a anunţat că tema discuţiilor dintre premier şi preşedinte a fost stadiul pregătirii preluării preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Sursa: News.ro