Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte astăzi, la Palatul Parlamentului, în urma deciziei de condamnare a preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, la 3 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. 

(Actualizare) - Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD programată pentru ora 16.00 întârzie. Liderii partidului s-au reunit în biroul lui Dragnea încă de la ora 14.00.

Articolul continua dupa recomandari

La sosirea la Palatul Parlamentului, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi-a exprimat susţinerea faţă de liderul PSD Liviu Dragnea, spunând că acesta nu trebuie să plece nici din fruntea partidului şi nici din funcţia de preşedinte al Camere Deputaţilor.

Plumb s-a declarat afectată de situaţia în care se află Dragnea şi a avut chiar lacrimi în ochi când a vorbit despre el cu jurnaliştii.

Ministrul a adăugat că, deşi respectă dreptul la protest, nu înţelege cum pot exista "atitudini de bucurie, de cântec şi de dans faţă de necazul unui om”, făcând referire atât la protestul din Piaţa Victoriei, unde mai mulți oameni au venit cu şampanie pentru a sărbători condamnarea lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea nu a avut nicio reacţie publică după primirea sentinţei, însă ceilalţi lideri ai partidului, miniştri, şefi de filiale judeţene au reacţionat prin mesaje de susţinere pentru preşedintele PSD.