Liviu Dragnea a fost audiat seara trecută la Parchetul General, unde a fost citat în calitate de martor, în dosarul violenţelor din 10 august. El a răspuns întrebărilor anchetatorilor timp de aproximativ o oră, iar la ieşirea din sediul instituţiei, câţiva protestatari au scandat împotriva sa şi a partidului pe care îl conduce. Tot ieri a fost audiat în dosar şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 

În jurul orei 18, şeful PSD a venit la sediul Parchetului General, unde fusese chemat pentru declaraţiile recente cu privire la o tentativă de lovitură de stat în timpul protestelor din 10 august.

Articolul continua dupa recomandari

Liviu Dragnea a vorbit şi despre presupusele avertizări dinaintea zilei de 10 august privind riscul ca mitingul diasporei să escaladeze într-un conflict. Informări pe care şeful SRI susţinea cu o zi înainte că le-a transmis mai multor instituţii.

În acelaşi dosar a fost audiat ieri şi Raed Arafat. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a dat explicaţii procurorilor cu privire la modul în care a fost gestionatã acþiunea echipajelor medicale chemate în Piaþa Victoriei.

Tot la Parchetul General a fost şi familia bãrbatului din Teleorman care a participat la protest și a murit 10 zile mai târziu. Rudele vor ca anchetatorii sã stabileascã dacã existã o legãturã între moartea acestuia și acþiunea în forțã a jandarmilor.

În tot acest timp, unul dintre jandarmii care i-a lovit pe protestatari afla cã procurorii militari au renunțat la urmãrirea penalã în cazul sãu. Anchetatorii au stabilit cã jandarmul doar și-a apãrat dispozitivul. În plus, victimele lui nu au depus plângere. 

Până acum, aproape 800 de persoane au depus plângeri impotriva jandarmilor. De celalaltă parte, sunt aproape 80 de militari atacati de protestarii violenți care au sesizat parchetul.