Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Liviu Dragnea, pentru cinci infracţiuni.

UPDATE ora 12 08 - Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă, prin intermediul unui comunicat, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal pentru cinci infracţiuni, între care abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Articolul continua dupa recomandari

Citeşte AICI comunicatul DNA.

UPDATE 09:40 Liviu Dragnea a ieşit de la DNA după aproximativ o jumătate de oră de audieri, el refuzând să facă declaraţii. Surse judiciare spun că Dragnea ar avea calitatea de suspect într-un nou dosar, al treilea, privind fapte de corupţie.

"Am venit să-l susțin pe domnul președinte Dragnea. Eu aș spera să nu aibă motive de îngrijorare. Orice coleg de-al nostru are nevoie de susținere din partea noastră. E un gest pe care am decis să-l facem împreună cu câțiva colegi.

N-avem să luăm cu asalt, e o manifestație extrem de pașnică, nu punem presiune pe nimeni", a declarat Marian Neacșu la DNA. 

Ieri, Dragnea anunţa că va merge astăzi la DNA, fără însă a preciza în ce dosar a fost chemat de procurorii anticorupţie.

"Voi merge mâine la DNA", a spus Dragnea, duminică, la sosirea la Congresul Tineretului Social-Democrat. 

În ceea ce priveşte dosarul în care a fost citat, Liviu Dragnea a spus: "Ce contează?". "Tot acest circ nu ar avea rost dacă nu aş fi citat", a continuat liderul PSD.

Întrebat dacă se aşteaptă la o solicitare a DNA către Parlament pentru avizarea urmăririi penale în cazul său, Liviu Dragnea a răspuns: "S-ar putea să fie cam mult".

DNA are în lucru mai multe dosare care l-ar putea viza pe Dragnea: dosarul Belina privind transferul braţului Pavel şi al insulei Belina din proprietatea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman prin Hotărâre de Guvern (HG), dosarul Tel Drum, dar şi dosarul deschis ca urmare a investigaţiei Rise Project privind existenţa unor afaceri ale lui Liviu Dragnea în Brazilia. 

De asemenea, Romică Părpălea, denunţătorul lui Dragnea în dosarul "Referendumul" şi cel care în 20 iulie a depus în 19 octombrie o sesizare referitoare la legăturile dintre Tel Drum şi Liviu Dragnea, a fost la DNA pentru a oferi detalii în legătură cu acest dosar. El a anunţat că a depus plângeri penale atât împotriva lui Liviu Dragnea, cât şi împotriva lui Carmen Dan.

În ceea ce-l priveşte pe Liviu Dragnea, el a apreciat că este vorba despre trafic de influenţă şi abuz în serviciu.Bărbatul susţine că deţine probe reprezentând documente, înscrisuri, declaraţii de martori în sprijinul acuzaţiilor sale.

Sursa: News.ro