A rămas mai puţin de o lună până la Summitul Uniunii Europene, care va avea loc la Sibiu. Cei 27 de lideri europeni invitaţi în România vor împărţi toţi un singur hotel. Măsurile de securitate vor fi unele speciale. Oraşul se va închide, niciun turist nu va avea voie în centru.

Cel mai luxos hotel din Sibiu se va transforma, peste trei săptămâni, într-o fortăreaţă pentru cei 27 de şefi de stat şi de guvern pe care îi va găzdui.

Articolul continua dupa recomandari

Pentru ei, măsurile de securitate vor fi excepţionale. Cu două zile înainte de sosirea oaspeţilor de rang înalt, toate camerele vor fi sigilitate şi nimeni nu va avea voie să intre. 

Apartamentul prezidenţial, rezervat pentru Angela Merkel

Apartamentul prezidenţial are o suprafaţă de peste 100 de metri pătraţi şi este decorat cu un superb mobilier sculptat manual.

De asemenea, acest apartament are şi multe încăperi, un spaţiu de birou, un spaţiu de relaxare şi un superb dormitor. 

În acest decor, va sta, cel mai probabil, Angela Merkel. Însă tot hotelul va fi rezervat pentru summit.

Liderii prezenţi la Summit, liber la spa şi piscină

Potrivit unor surse, în celelalte camere vor sta cei care fac parte din staff-ul liderilor europeni, inclusiv bucătari, asistenţi sau bone.

În limita timpului liber pe care îl au, se vor putea relaxa la spa, la piscine sau vor putea bea o cafea pe terasă cu vedere spre pădurea Dumbrava. 

După terminarea lucrărilor de la primărie, oaspeţii de rang înalt vor fi invitaţi la un dineu.

Acesta va fi organizat în curtea interioară a Palatului Brukenthal, iar accesul este permis doar şefilor de stat şi de guvern.

Parcări închise pentru instalarea de corturi pentru jurnalişti 

Până atunci, în centrul oraşului, se lucrează de zor. 

Muncitorii repară sau înlocuiesc pavelele peste care, în trei săptămâni, vor păşi liderii Europei. Astăzi, au apărut şi primele restricţii. 

Mirela Gligore, purtător de cuvânt Primăria Sibiu: Până în 16 mai, parcările din Piaţa Mică şi Piaţa Huet vor fi închise pentru a permite instalarea corturilor în care vor fi găzduiţi jurnaliştii şi traducătorii 

Doar maşinile de aprovizionare vor mai avea acces în zonă, între 5 şi 9 dimineaţa. Şoferii care foloseau parcările publice, vor trebui să îşi găsească alte locuri.   

În urmă cu două săptămâni, podurile clădirilor din centrul Sibiului au fost verificate şi s-au făcut liste cu rezidenţii şi cu angajaţii firmelor din zonă.

La acest summit va fi folosită în premieră tehnica de recunoaştere facială.