Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că va depune plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, după ce şeful statului a respins numirea ei la Ministerul Dezvoltării.

Lia Olguţa Vasilescu a criticat argumentele preşedintelui Klaus Iohannis împotriva numirii sale, calificându-le drept staliniste şi afirmând că are mai multă experienţă decât şeful statului.

Articolul continua dupa recomandari

"Nefiind vorba de niciun fel de motiv de legalitate pentru respingere, ci doar de ura personală, consider ca dl. Klaus Johannis se încadrează perfect la infracţiunea de abuz in serviciu, prevăzută de art. 297, alin 1 şi 2, Cod Penal, motiv pentru care am început deja redactarea unei plângeri penale in acest sens", anunţă Lia Olguţa Vasilescu.

Fostul ministru al Transporturilor susţine că e evident că nu există niciun motiv de legalitate pentru respingerea sa la funcţia de ministru al Dezvoltării, aşa cum a statuat CCR.

"Sunt cetăţean român, cu domiciliul in România, nu sunt condamnată penal, nu am colaborat cu Securitatea (nici nouă, nici veche), nu am nicio incompatibilitate. Acest lucru îl recunoaşte şi Klaus Johannis şi, deci, singura modalitate legală admisă de Constituţie ca să fie motiv de respingere, i-a căzut de la primul paragraf", remarcă fostul ministru al Muncii.

Ea contrazice şi afirmaţia preşedintelui conform căreia nu are experienţa administrativă, susţinând că a fost primar al unuia dintre cele mai mari oraşe din România şi, judecând după scorul electoral obţinut pentru al doilea mandat, cetăţenii i-au apreciat performanţa.

"În plus faţă de preşedintele României care a fost doar profesor şi primar, am trei mandate de parlamentar şi al patrulea în curs (în două îndeplinind funcţii de preşedinte de comisii parlamentare), am fost primar 5 ani şi doi ani am deţinut funcţia de ministru. Aşadar, experienţa mea e chiar ceva mai consistentă decât a lui Klaus Johannis până a ajunge preşedinte", adaugă Vasilescu.

Fostul ministru a transmis că motivul real pentru care o respinge Klaus Johannis "se referă la declaraţiile politice făcute în decursul anilor, drept garantat de Constituţie, la art. 72, alin. 1", calificând acest motiv drep "cel mai stalinist posibil". 

Lia Olguţa Vasilescu contrazice şi faptul că preşedintele o acuză de presiuni asupra justiţiei.

"A invoca un comunicat CSM care se referea tot la declaraţii ale mele, în condiţiile in care nu mai puţin de şase Instanţe judecătoreşti mi-au dat ulterior dreptate, mi se pare de-a dreptul stupid pentru argumentaţia respingerii pentru funcţia de ministru, mai ales ca vine din partea unei persoane dovedită de Instanţele de judecată că a obţinut prin fals imobile şi a cărei soţie refuză să se prezinte la organele de anchetă pentru a da explicaţii. Comunicarea preşedintelui se referă şi la reputaţia şi imoralitatea mea. Mi se pare mai mult decât penibil şi înjositor pentru un preşedinte să opereze cu instrumente specifice postacilor care aruncă găleţi de mizerie în oameni politici pe care nu îi agreează", spune fostul ministru al Muncii.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis premierului motivele pentru care refuză numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, printre acestea numărându-se faptul că aceasta "nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă".