Laura Codruța Kovesi trebuie să se prezinte joi dimineață la Secția specială de anchetare a magistraților. Fosta șefă a DNA a fost citată pentru a fi audiată într-un dosar penal căreia i-a fost deschis în urma unui denunț al lui Sebastian Ghiță.

Laura Codruța Kovesi a mai fost audiată în același dosar pe 15 februarie. Este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

Articolul continua dupa recomandari

Dosarul a fost deschis la sesizarea lui Sebastian Ghiță, în decembrie 2018. Ex-deputatul e acum în Serbia, unde a fugit, în urma trimiterii sale în judecată pentru mai multe dosare de corupție.

Potrivit lui Sebastian Ghiță, în urmă cu 8 ani, Kovesi i-ar fi cerut 200 de mii de Euro, pentru aducerea în țară, cu un avion, a fostului director FNI Nicolae Popa, pe numele căruia era emis un mandat internațional de arestare.

Zi importantă pentru Kovesi și la Bruxelles

Audierea lui Kovesi are loc în ziua în care Parlamentul European, prin președintele său și liderii grupurilor politice europene, vor decide pașii care trebuie urmați pentru numirea unui procuror-șef european, înainte de a negocia cu Consiliul Uniunii Europene.

Laura Codruța Kovesi e unul dintre candidații favoriți la această funcție, după ce, săptămâna trecută, a câștigat voturile din Comisia LIBE și Comisia pentru control bugetar, ale Parlamentului European.

Sursa: News.ro