Drumul Laurei Codruţa Kovesi către şefia Parchetului European ar putea fi întrerupt. Secţia pentru Investigarea a Infracţiunilor din Justiţiţie a început urmărirea penală pe numele ei pentru luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă. Acuzaţiile vin în cazul extrădării fostului şef FNI, Nicolae Popa, iar audierea a fost programată chiar în ziua în care Kovesi avea avion spre Bruxelles.

În ziua în care Laura Codruţa Kovesi trebuia să plece la Bruxelles, pentru procedurile privind desemnarea procurorului-şef al Parchetului European, Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a chemat-o la audieri.

Articolul continua dupa recomandari

În calitate de suspect, fosta şefă de la DNA, trebuie să explice modul în care s-a făcut extrădarea lui Nicolae Popa, în 2011.

Începerea urmăririi penale s-a făcut pentru a mă bloca în această procedură şi nicidecum pentru a se afla adevărul. Eu voi merge la Bruxelles, nu am de gând să renunţ la acestă procedură - Laura Codruţa Kovesi, la Europa FM

Nu are nicio legătură. Eu nu am cunoştinţă despre activităţile personale ale perosnelor pe care le cercetez! - Adina Florea, adjunct Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie

Laura Codruţa Kovesi ar putea fi adusă cu mandat la Parchetul General dacă nu va merge mâine la audieri. Dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă a pornit de la o plângere a lui Sebastian Ghiţă. Afacersitul a susţinut că fosta şefă DNA i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea lui Nicolae Popa din Indonezia.

Această începere de urmărire penală este vădit abuzivă şi şicanatorie, voi explica că sunt un magistrat care a deranjat - Laura Codruţa Kovesi, la Europa FM

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat

"Solicit Secției de investigare a infracțiunilor din justiție corectitudine maximă, respectarea cu strictețe a legii și clarificarea rapidă a situației în ceea ce privește dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruța Kövesi" - comunicat  Administraţia Prezidenţială

Liderii Opoziţiei acuză că dosarul este făcut la ordin politic, iar liberalii au spus chiar că Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie trebuie desfiinţată. Asta în timp ce USR o vede un potenţial candidat la Cotroceni.

PSD a comentat acest subiect doar printr-o postare pe Facebook, în care o îndeamnă pe Kovesi să aibă încredere în justiţie.

Extrădarea lui Nicolae Popa a fost anchetată inclusiv de Parchetul General. După un an de cercetări, procurorii au decis că nu s-a întâmplat nimic ilegal.