Klaus Iohannis, preşedintele României, a susţinut un discurs la Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, în care a atacat dur Guvernul României.

El a promis că rămâne ferm angajat ca România să rămână un actor implicat, iar ţara noastră va fi un prieten şi un partener de încredere pentru americani.

Articolul continua dupa recomandari

"Doresc să asigur partenrul nostru strategic că sunt ferm angajat ca ţara noastră să rămână acelaşi actor implicat, responsabil şi stabil. Cooperarea dintre România şi SUA în plan politic, militar şi de Securitate a ajuns la un nivel exceptional. Încurajăm consolidarea dimensiunii economice, inclusiv prin investiţii, însă ca acest obiectiv să fie posibil avem nevoie de stabilitate, predictibilitate, un sistem de justiţiei puternic, independent, o guvernare transparentă şi responsabilă, care chiar respectă statul de drept. E singura alegere pe care putem s-o facem. Veţi găsi mereu în România un aliat, un partener şi un prieten pe care vă puteţi baza", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti celebrează Ziua Independenţei SUA, dar şi 100 de ani de relaţii bilaterale româno-americane.