Klaus Iohannis a solicitat, astăzi, Guvernului României, să vină urgent cu soluţii pentru problema recursului compensatoriu.

Preşedintele a cerut Guvernului să găsească urgent o soluţie pentru problema deţinuţilor eliberaţi din penitenciar în baza recursului compensatoriu.

Articolul continua dupa recomandari

Totul după ce, în ultima perioadă, tot mai mulţi deţinuţi eliberaţi înainte de termen, au comis numeroase infracţiuni sângeroase.

La Mediaş, un tânăr a fost înjunghiat mortal de un fost deţinut, condamnat pentru crimă şi eliberat în baza recursului compensatoriu.

Iohannis a precizat că nimeni nu trebuie să se teamă şi siguranţa cetăţeanului român nu este negociabilă.

Discuţii pe tema recursului compensatoriu

'Recursul compensatoriu. Foarte mulţi au observat şi discutat în emisiuni despre delicvenţi care au fost mai repede eliberaţi mai devreme în baza recursului compensatoriu, fiindcă închisorile din România sunt proaste. Această chestiune a fost posibilă în baza unei legi care e în vigoare. Trebuie să spun clar şi răspicat siguranţa cetăţeanului român nu este negociabilă, aşadar trebuie să tragem câteva concluzii şi să venim cu măsuri pentru care românul să nu stea cu teamă că un delicvent vine peste el', a declarat Klaus Iohannis.

Tot astăzi, premierul Dăncilă a cerut o întâlnire cu ministrul de Justiţie, Tudorel Toader, pentru discuţii referitoare la recursul compensatoriu şi consecinţele acestei legi.

"Am observat tot felul de poziţii. Se caută un vinovat pentru această lege. Eu vă spun clar nu asta este soluţia. Căutarea vinovaţilor nu a rezolvat niciodată vreo problemă. De aceea solicit guvernului să facă într-un timp scurt o analiză profundă şi să vină cu soluţii. Aceste soluţii trebuie să vinpă de la Guvern, de la MJ, se poate intra în procedură foarte rapid în Parlament, se poate corecta legislaţia. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea să vină şi să caute vinovaţi, în loc să caute soluţii. Repet solicit Guvernului să vină rapid cu soluţii pentru această chestiune", a mai spus Iohannis în cadrul unei conferinţe de presă.