Klaus Iohannis a respins remanierea celor trei miniștri înlocuiți de PSD. Președintele spune că cele 3 propuneri făcute de social democrați sunt nepotrivite.

Într-o declarație de presă, Klaus Iohannis a calificat remanierea drept o farsă.

Articolul continua dupa recomandari

„Am analizat întreaga situaţie şi după părerea mea această remaniere e un fel de farsă. Nu are absolut nimic de-a face cu îmbunătăţirea actului de guvernare, chiat că de aşa ceva am avea nevoie, nu are absolut nicio treabă cu agenda românilor sau cu agenda României, este cauzată de o răfuială mai degrabă din interiorul PSD. Ca atare, mi se pare că este această remaniere întreagă neavenită”, a spus Iohannis.

Președintele a transmis că respinge toate cele trei propuneri de miniștri.

„Însă cele trei propuneri care au fost făcute pentru a înlocui miniştrii care pleacă sunt propuneri cu care nu sunt de acord, sunt persoane nepotrivite pentru funcţia de ministru şi în consecinţă nu accept această remaniere aşa cum mi-a fost propusă. Pentru a merge totuşi mai departe, am avut o discuţie telefonică cu dna prim-ministru şi am rugat-o fie să vină cu alte propuneri pentru persoanele care vor prelua cele trei portofolii, fie să vină cu propuneri pentru miniştri interimari până când PSD vine cu nişte propuneri pe care le pot accepta”, a mai spus șeful statului.

Pe 17 aprilie, Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Cotroceni propunerea de revocare a lui Tudorel Toader, la Ministerul Justiției, dar și demisiile Rovanei Plumb și a Nataliei Intotero.

PSD a propus în locul celor 3 pe Eugen Nicolicea la Justiție, pe Oana Florea la Ministerul Fondurilor Europene și pe Liviu Brăiloiu la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

- Acest articol a fost actualizat -