Legea bugetului asigurărilor sociale de stat a fost promulgată de Klaus Iohannis. "Pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenţei şi indiferenţei PSD", a spus Preşedintele.

Anunţul promulgării legii bugetului asigurărilor sociale a fost făcut într-o declaraţie de presă, în care preşedintele a criticat din nou guvernul PSD.

Articolul continua dupa recomandari

„Declaraţiile mincinoase şi fuga de responsabilitate nu pot ascunde evidenţa: PSD e unicul vinovat de situaţia în care ne găsim şi de faptul că la jumătatea lunii martie nu avem buget. După ce a întârziat inadmisibil de mult, guvernul pesedist nu a fost capabil  nici măcar să vină cu un buget realist, axat pe priorităţile României, ci a propus ceea ce am numit bugetul ruşinii naţionale. E drept că este e un buget foarte bun pentru creşterea prosperităţii PSD, dar nu a României. Veniturile bugetului de stat sunt supraevaluate şi incerte în timp ce cheltuielile arată o preocupare vădită pentru finanţarea partidului şi a clientelei sale, vorbesc de partidul PSD, şi nu pentru asigurarea bunei funcţionări a statului în beneficiul cetăţeanului", a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a făcut un apel parlamentarilor, în privinţa legii bugetului, pe care a retrimis-o legislativului.

„Mă adresez încă o dată tuturor parlamentarilor: trataţi cu toată seriozitatea reexaminarea legii bugetului de stat! Corectaţi lucrurile până nu e prea târziu! Faceţi un buget realist, pentru dezvoltarea ţării, nu pentru bunăstarea PSD!", a spus preşedintele.

11 martie era ultima zi în care legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2019 putea fi promulgată.

Sursa: News.ro