Klaus Iohannis a transmis liberalilor, la Adunarea Regională a PNL Centru, de la Brașov, că Partidul Social Democrat rămâne un adversar puternic. "Voi intra în campanie împotriva PSD", a transmis președintele.

La reuniunea de la Brașov, Klaus Iohannis a spus că, după moțiunea de cenzură, vrea un guvern instalat cât mai rapid. Președintele i-a avertizat însă pe liberali să nu subestimeze PSD, în ciuda înfrângerii în moțiunea de cenzură.

Articolul continua dupa recomandari

Șeful statului a spus, de altfel, că va duce o campanie împotriva social democraților, care rămân un adversar puternic.

"Iohannis va intra în campanie împotriva PSD. Să nu faceţi greşeala să credeţi că acum toate problemele sunt rezolvate şi ne culcăm. Ar fi cea mai mare greşeală: PSD rămâne un adversar puternic cu care trebuie să ne luptăm în numele românilor de buna credinţă. PSD este puternic înşurubat în instituţiile statului, consilii judeţene, primării, consilii locale. Nu subapreciaţi acest adversar", a declarat Klaus Iohannis.

Anticipatele, ”aproape imposibil de realizat”

Tot la Adunarea Regională a PNL Centru Klaus Iohannis a spus liberalilor că trebuie să se pregătească și pentru alegerile locale și parlamentare, care pot avea loc la termen sau mai repede. Președintele s-a declarat încă o dată pentru anticipate, dar a precizat că sunt foarte greu de realizat.

"Personal, sunt adeptul alegerilor anticipate, dar trebuie să fim foarte realişti şi să nu trezim nişte aşteptări care nu pot fi satisfăcute. Constituţia României nu favorizează alegerile anticipate, sunt aproape imposibil de realizat", a mai spus șeful statului.

Klaus Iohannis, care a chemat încă de vineri partidele parlamentare la consultări la Cotroceni, a declarat că vrea un guvern PNL sau construit în jurul PNL.

Sursa: News.ro