Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în care afirmă că onorăm victimele Holocaustului ”prin reafirmarea angajamentului nostru de a lupta împotriva antisemitismului, a rasismului şi a xenofobiei”.

Preşedintele Klaus Iohannis a scris, pe Twitter, un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Articolul continua dupa recomandari

”Astăzi, onorăm victimele Holocaustului prin reafirmarea angajamentului nostru de a lupta împotriva antisemitismului, a rasismului şi a xenofobiei”, a scris şeful statului pe contul de Twitter.

Klaus Iohannis a însoţit mesajul de haştag-ul ”#Ne amintim”/ ”#weremember” campanie a organizaţiei evreieşti World Jewish Congress. 

Klaus Iohannis este la Sibiu şi a participat împreună cu soţia la slujba de la slujba de duminică de la Biserica Romano-Catolică "Sfânta Treime" din Sibiu.

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este 27 ianuarie din fiecare an, prin Rezoluţia Adunării Generale a Naţiunilor Unite din 1 noiembrie 2005.

Data a fost aleasă pentru că, în 27 ianuarie 1945, lagărul nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau a fost eliberat de armata sovietică.