Preşedintele Klaus Iohannis vizitează joi Centrul administrativ 'Mihail Kogălniceanu' din judeţul Constanţa, unde se va întâlni cu preşedintele Comitetului Militar al NATO (CMC), generalul Petr Pavel, şi cu piloţii români şi englezi care asigură misiunea de Poliţie Aeriană Întărită.

UPDATE 13:50 Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat sigur de faptul că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ”se va anunţa la el” imediat ce va avea concluziile raportului privind activitatea Laurei Codruţa Kovesi la conducerea DNA, şeful statului exprimându-şi încrederea că această verificare se va face într-un mod profesionist şi bine documentat.

Articolul continua dupa recomandari

UPDATE 13:45 Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la finalul vizitei la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, că Guvernul Mihai Tudose trebuie lăsat să lucreze, pentru a trage linie ulterior şi pentru a vedea dacă apreciază sau nu activitatea Cabinetului, iar atunci când va fi nevoie, cu siguranţă se va întâlni cu prim-ministrul.

UPDATE 13:00 Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, joi, că România a lansat 'o solicitare principială' către Statele Unite în legătură cu achiziţia unor sisteme de rachete Patriot.

'E o chestiune care e un pic mai greu de discutat în faţa publicului general (...), dar noi am lansat o solicitare principială către partea americană. (...) S-a publicat cred că ieri pe site-ul Departamentului (de Stat- n.r.) această notă, care urmează să fie aprobată şi mai departe, după care vor începe negocierile', a declarat şeful statului la baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

UPDATE 11:10 Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, joi, la Centrul Administrativ "Mihail Kogălniceanu' din Constanţa, cu onoruri militare. Şeful statului a fost întâmpinat de şeful Statului Major General, general Nicolae Ciucă.

După un ceremonial militar, şeful statului are programată o întâlnire cu generalul Petr Pavel. Ulterior, va vizita centrul şi se va întâlni cu piloţii români şi englezi care asigură misiunea de Poliţie Aeriană Întărită. La finalul vizitei va avea loc un exerciţiu de zbor cu aeronave MIG 21 Lancer, F-16 şi Eurofighter Typhoon.

Preşedintele Comitetului Militar al NATO, generalul Petr Pavel, efectuează o vizită oficială în România, de joi până sâmbătă, la invitaţia generalului Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General.

Sâmbătă, preşedintele Iohannis va participa, în Poligonul Cincu, la exerciţiul multinaţional militar întrunit cu trupe în teren şi trageri de luptă 'Saber Guardian 2017'. La acest exerciţiu participă peste 25.000 de militari şi peste 2.000 de mijloace tehnice.

Sursa: Agerpres , News.ro