Întâlnire istorică între Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron. Cei doi şefi de stat au semnat la Palatul Elysee o declaraţie actualizată a Parteneriatului Strategic dintre Franța și România, la zece ani distanță de la lansarea acestuia.

În document se arată că Franţa va continua să sprijine aderarea României la spaţiul Schengen, dar şi că va acorda întregul sprijin ţării noastre pe parcursul preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Articolul continua dupa recomandari

Vom semna, vom consfinti aceste convergente ale viziunilor noatre prin semnarea unei declaratii comune. Nu pot uita locul major al Romaniei in francofonie. Mai mult de doua milioane de romani vorbesc limba franceza, iar Romania este un membru esential al francofoniei de peste 25 de ani, a declarat preşedintele francez.

Peste numai o lună, România va prelua, pentru prima dată, Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Ne propunem ca în această perioadă România și Franța să celebreze valorile care stau la temelia Uniunii Europene printr-un amplu proiect cultural comun, a afirmat, la Paris, Klaus Iohannis.