Klaus Iohannis a acuzat Partidul Social Democrat că "împroaşcă venin, minciuni şi fake news", declarând că speră ca formațiunea condusă de Viorica Dăncilă să dispară de la conducerea statului, atât la nivel central, cât și la nivel local.

Președintele a făcut declarațiile la o manifestare electorală organizată cu membrii și simpatizanții PNL din Maramureș.

Articolul continua dupa recomandari

"România Normală, dragii mei, nu se poate realiza cu PSD în curte. România Normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în conducerea statului, nici în conducerea judeţelor, şi sper, dacă munciţi bine, să dispară şi din majoritatea primăriilor din ţară. Şi nu vreau să fiu greşit înţeles. Eu îmi doresc o Românie fără PSD în conducere. Asta nu înseamnă că trebuie să plece din ţară. N-au decât să stea în Opoziţie, aşa se numeşte locul acela", a declarat Iohannis la evenimentul organizat în Baia Mare.

Președintele și-a îndemnat susținătorii să îi convingă pe români să meargă la vot, pentru a trimite PSD "acolo unde îi este locul, în Opoziție".

"PSD împroaşcă venin, minciuni şi fake news. Asta face PSD. Ăsta este PSD. Minciuni peste minciuni, despre mine, despre voi, despre aliaţii noştri. Asta ştie să facă PSD. Şi nu e suficient. Au pierdut şi au pierdut grav. Au fost trimişi pesediştii de trei ori acasă, de poporul român desigur – la europarlamentare, la referendum şi în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Şi totuşi ce auzim? PSD îşi face planuri deja, iată, pentru moţiune de cenzură. Ei vor să vină înapoi. Cum să trăiască PSD fără conexiuni la bugetul ţării? Or aşa ceva, dragii mei, cred că sunteţi de acord că nu putem să permitem!", a spus Iohannis.

"Iar dacă vrem să arătăm PSD-ului unde îi este locul, în Opoziţie, atunci, dragii mei, vă rog să-i convingeţi pe toţi românii să meargă la vot!", a îndemnat şeful statului.