Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, după ședința CEx al PSD, că partidul pe care îl conduce îl va da în judecată pe președintele Klaus Iohannis, după ce acesta a catalogat guvernul ca fiind "corupt".

Totodată, premierul a anunțat că, dacă șeful statului nu numeşte interimari la ministerele care au aparţinut ALDE, Guvernul se va adresa Curţii Constituţionale.

Articolul continua dupa recomandari

În privinţa interimatului celor trei ministere deţinute de către ALDE, Viorica Dăncilă a spus că va avea o discuţie telefonică cu preşedintele şi, dacă nu va fi o nominalizare, Guvernul se va adresa CCR.

Dăncilă a transmis că PSD îl va „acţiona în judecată” pe preşedinte pentru afirmaţia „acest guvern corupt”, pentru că e foarte uşor de lipit etichete, dar acestea trebuie să aibă un fundament.

Nu am avut niciodată probleme de corupţie, ci am fost un luptător împotriva corupţiei, pentru statul de drept, dar şi pentru respectarea drepturilor cetăţenilor”, a mai spus Dăncilă.

Întrebată unde se încadrează juridic fapta de care îl acuză pe preşedinte, Viorica Dăncilă a spus că vor fi discuţii cu avocaţii.

Potrivit news.ro, prim-ministrul a mai declarat că PSD îi va accepta pe toţi parlamentarii ALDE care vor să treacă la PSD, pentru că au fost împreună la guvernare şi ar fi continuitate.