Klaus Iohannis a dezvăluit publicului care a fost cea mai mare realizare a sa, în mandatul de preşedinte al României. Ioahnnis a precizat că nu se poate gândi decât la un singur lucru, iar acela este înlocuirea guvernului PSD cu guvernul Orban.

De asemenea, preşedintele a mai făcur precizări despre vacanţele domniei sale, a oferit detalii despre refuzul de a susţine o dezbatere cu Viorica Dăncilă şi planurile pe care le are pentru turul 2 al alegerilor prezidenţiale.

Articolul continua dupa recomandari

Cea mai mare realizare a preşedintelui României, înlocuirea guvernului PSD

Cea mai mare realizare a lui Klaus Iohannis în mandatul de preşedinte al României a fost dezvăluită chiar de el, în cadrul unei conferinţe de presă. El a susţinut o scurtă declaraţie la începutul conferinţei, apoi a răspuns întrebărilor jurnaliştilor. Întrebat fiind care este cea mai mare realizare a sa, preşedintele a răspuns imediat că înlocuirea guvernului PSD cu guvernul Orban este cea mai mare realizare a sa.

Klaus Iohannis: "Cea mai mare e chiar ultima. Respectiv înlocuirea puterii pesediste cu o putere pentru români, care este sublimată în Guvernul Orban"

Intrebat despre vacanţele în care a fost, în timpul mandatului, preşedintele a precizat că a mers în trei vacanţe, dar de fiecare dată a muncit, chiar dacă era în vacanţă.

Klaus Iohannis: "Am fost plecat în total în cinci ani în trei vacanţe. Trebuie să vă spun, chiar dacă am fost plecat, am lucrat. Preşedintele nu are dreptul la concediu, nu există concediu pentu preşedinte. Şi când am fost plecat, mi-am luat mapa, pixul,  actele şi am lucrat. În ultimii doi ani nu am mai avut vacanţe deloc, fiindcă am stat să păzesc România de pesedişti"

Despre dezbaterea cu Viorica Dăncilă, preşedintele a precizat că nu va avea loc niciodată, sub nicio formă şi a explicat de ce.

Klaus Iohannis: "De ce nu accept o dezbatere cu candidata PSD-ului? Doamna Vasilica Viorica Dăncilă, fost prim-ministru dat jos prin moţiune de cenzură, a fost parte activă a tuturor mârlăniilor pesediste, a sprijinit activ încercările de acaparare a justiţiei, a fost foarte activă când a fost vorba să facă zid împreună cu guvernul  în jurul unor persoane cu probleme penale. A fost o persoană foarte activă în a guverna, pe scurt, împotriva românilor, doamna Dăncilă este reprezentanta unui partid antidemocratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor. Nu accept o dezbatere cu astfel de persoane care reprezintă tot ce este mai rău în politica ultimilor ani din România. Nu pot să legitimez comportamentul mizerabil al PSD-ului din ultimii ani acceptând o dezbatere cu candidatul acestui PSD. Eu îmi doresc România fără PSD în structurile de conducere. Nu are decât PSD-ul să stea în poziţie, dacă vrea să se reformeze dacă nu, treaba lor, în conceptul meu nu este loc pentru un astfel de PSD şi nu este loc pentru dezbatere cu un astfel de candidat"