Preşedintele Iohannis a susţinut un anunţ de presă, la Controceni, după consultările cu partidele politice, precizând că va desemna un premier în câteva zile, cel târziu marţi, 15 octombrie.

De asemenea, preşedintele a taxat dur lipsa PSD de la consultări, precizând că PSD a lipsit nemotivat de la consultări, deşi a fost informat că Partidul Social Democrat nu va participa la şedinţe.

Articolul continua dupa recomandari

Preşedintele va desemna un premier în câteva zile

"Am convocat prima rundă de consultări cu partidele. PSD a lipsit nemotivat de la consultări, au chiulit. E nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, de tranziţie, fiindcă orice zi în plus cu acest guvern interimar pesedist este o zi pierdută pentru România. Eu prefer un guvern politic şi nu voi căuta altă soluţie. PNL a spus clar şi răspicat că este dispus să preia guvernarea. Celelalte formaţiuni, toate, au afirmat că vor sprijini o astfel de abordare. Aşa că este destul de clar că ne îndreptăm spre un guvern PNL sau în jurul PNL, urmând în zilele următoare să se clarifice. Avertizez PSD-ul să nu cheltuie banii românilor în această fază de interimat. Nu vor exista tăieri de salarii şi pensii. Spun acest lucru pentru a contrazice o afirmaţie mincinoasă a pesediştilor. Cel târziu marţi voi desemna un premier. Personal sunt în favoarea alegerilor anticipate, dar după prezidenţiale", a precizat preşedintele.