Consultări cu miză dublă la Cotroceni. Preşedintele a început discuţiile pentru revizuirea Constituţiei. Referendumul pentru justiţie nu a fost însă singura temă de dezbatere. Şeful statului şi Opoziţia ar fi ajuns şi la un subiect sensibil. Moţiunea de cenzură. Un lider al Opoziţiei spune că orice guvern non PSD este bun.

Klaus Iohannis vrea să îi convingă pe parlamentari să voteze revizuirea articolelor din Constituţie. Peste 6 milioane de români au fost de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru corupţie şi cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare. 

Articolul continua dupa recomandari

Klaus Iohannis, preşedintele României: A fost foarte clar că referendumul a fost câștigat de mine împreună cu românii. Îmi doresc să lucrez împreună cu o largă majoritate parlamentară, care să fi înțeles aceste chestiuni

Liberalii, primii invitaţi la Cotroceni, au promis şefului statului susţinere totală. Asta în timp ce USR a primit promisiunea că iniţiativa "fără penali în funcţii publice" va fi luată în calcul în proiectul de revizuire a Constiuţiei. 

Iar cei de la UDMR au propus ca toate ordonanţele de urgentă sa fie interzise, cu excepţia cazurilor de război sau calamitate. Proiectul de revizuire trebuie adoptat cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul total al parlamentarilor. Şi va fi nevoie de încă un referendum pentru ca românii să îşi dea acordul pe noua formă a articolelor modificate în Constituţie. 

Agenda consultărilor a fost extinsă cu un nou subiect: moţiunea de cenzură. 

Înainte de consultări, Klaus Iohannis a criticat votul prin care Călin Popescu Tăriceanu a scăpat de urmărirea penală cerută de DNA. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: Au făcut zid în jurul lui Tăriceanu, ca nu cumva marea valoare a politicii românești să fie atinsă de procurori. Jalnic. Jalnic. Rușinos!

Mâine, şeful statului va sta faţă în faţă cu liderii coaliţiei de guvernare, dar şi cu delegaţiile PMP, ProEuropa şi cu minorităţile naţionale.