Klaus Iohannis a reacţionat după ce premierul Viorica Dăncilă a retrimis, pentru a treia oară, propunerilor de numire a lui Vasilescu şi Drăghici. Şeful statului a replicat că, într-un timp rezonabil, va formula un răspuns.

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că documentele trimise de premierul Viorica Dăncilă împreună cu scrisoarea prin care a reiterat propunerile de numire a Olguţei Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi a lui Mircea Drăghici la Transporturi sunt analizate de departamentul de specialitate de la Administraţia Prezidenţială.

Articolul continua dupa recomandari

"Imediat ce voi reveni în ţară voi discuta şi vom vedea ce ne-a trimis acolo doamna prim-ministru şi într-un timp rezonabil voi formula un răspuns la aceste propuneri", afirmă Iohannis.

Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnalişti despre faptul că premierul Dăncilă i-a trimis, pentru a treia oară, aceleaşi propuneri de miniştri la Dezvoltare şi Transpoturi, de data aceasta şi cu anumite documente, şi dacă acum sunt întrunite condiţiile pentru numire.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, o scrisoare de răspuns la adresa din 17 ianuarie 2019 privind condiţiile de legalitate în legătură cu propunerile de numire în funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a Liei-Olguţa Vasilescu şi a lui Mircea-Gheorghe Drăghici în funcţia de ministru al transporturilor. Dăncilă a reiterat solicitările de numire a celor doi în funcţiile menţionate.