Klaus Iohannis a lansat un avertisment cu privire la propagarea de știri false despre coronavirus. ”Informați-vă doar din surse oficiale”; a recomandat președintelui.

Avertizarea lansată de Klaus Iohannis a venit într-o declarație susținută la Cotroceni, joi seară.

Articolul continua dupa recomandari

”Dragi români, o atitudine prudentă şi responsabilă nu echivalează sub nicio formă cu panica. Evitaţi propagarea de ştiri false, alarmiste, nu contribuiţi la diseminarea unor informaţii care produc isterie, anxietate şi comportamente iraţionale. Dacă auziţi un zvon, nu îl răspândiţi mai departe şi descurajaţi-i pe ceilalţi să o facă! Pandemia de informaţii false şi de minciuni este extrem de periculoasă şi de nocivă. Informaţi-vă doar din surse oficiale! Urmăriţi comunicările publice făcute de instituţiile statului, urmăriţi canalele oficiale de transmitere a ştirilor. Am constatat cu toţii cât de mult rău pot produce asemenea ştiri false, precum cele care circulă acum - cică oraşe întregi din România urmează să intre în carantină. Nu ne aflăm într-un asemenea scenariu! Nu luaţi cu asalt magazinele şi farmaciile!”, a transmis Klaus Iohannis.

În aceeași declarație de presă, Președintele a anunțat că va chema la consultări partidele parlamentare, începând de vineri, ora 13.00, pentru formarea unui nou guvern. Decizia vine după ce premierul desemnat Florin Cîțu a demisionat. Iohannis a declarat că vrea un guvern cu puteri depline săptămâna viitoare, pentru a putea gestiona situația provocată de coronavirus.