Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că va refuza propunerile înaintate de premierul Viorica Dăncilă pentru portofoliile de la Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor.

”Ieri am semnat decretele de revocare, care au fost şi publicate şi s-a văzut că decretele mele se publică în aceeaşi zi. Nu am formulat încă un răspuns de refuz, pentru că asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministru, pentru că aici avem şi argumente de legalitate, dar şi de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă, până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv argumentele pentru care resping propunerile”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis într-o conferință de presă.

Articolul continua dupa recomandari

Întrebat despre blocajul pe care-l invocă Guvernul în lipsa unor miniştrii la Dezvoltare şi Transporturi, Iohannis a spus: ”Această situaţie o văd foarte simplu. Atâta vreme cât există un ministru pe scaunul de ministru, nu există blocaj. Iar dacă PSD doreşte alţi miniştri, n-are decât să facă paşii prevăzuţi de Constituţie”. 

În plus, răspunzând unei întrebări referitoare la faptul că PSD susţine că a făcut deja toţi paşii necesari pentru desemnarea celor doi miniştri, Iohannis a afirmat: ”Da, o să aibă ocazia să mai încerce o dată”. 

Preşedintele Klaus Iohannis, a semnat, joi, decretele privind vacantarea posturilor de miniştri de la Ministerul Dezvoltării şi de la Ministerul Transporturilor.

Sursa. News.ro