Preşedintele României ar trebui să achite statului peste 1,2 milioane de lei. Suma a fost calculată de ANAF şi reprezintă chiria totală obţinută timp de 14 ani de pe urma imobilului pierdut definitiv în instanţă pe motiv că a fost retrocedat familiei prezidenţiale printr-un act de moştenire fals.

Ministrul Finanţelor susţine că familia Iohannis trebuie să restituie aproximativ 1,2 milioane de lei. Suma reprezintă chiria obţinută de cuplul prezidenţial pentru o casă din centrul Sibiului, din 2001 până în 2015. Casă pe care familia Iohannis a pierdut-o, în instanţă. Definitiv. 

Articolul continua dupa recomandari

Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor:
Ar fi corect, legal si moral din partea presedintelui sa faca plata imediat catre statul roman. 

Clădirea care a fost închiriată de familia Iohannis unei bănci a fost pierdută pe motiv că retrocedarea ei s-a făcut în baza unui act fals. Aşa că instanţa a hotărât ca imobilul să revină în posesia statului român. Acţiune care a fost blocată de un nou proces intentat de un presupus moştenitor.

Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor:
ANAF a solicitat notarului din Sibiu ca asta este regula sa faca inscrierea in cartea funciara a faptului ca statul roman este proprietarul acelui imobil. Notarul respectiv a suspendat acesta actiune, cel care a revenficat imobilul trebuie sa stea sa astepta decizia instantei. 

Președintele Klaus Iohannis a anunţat în urmă cu doi ani, după pronunţarea deciziei definitive prin care a pierdut casa din centrul Sibiului, că va returna banii încasaţi. 

Gheorghe Piperea, avocat:
Procesul prin care s-a obtinut acel bun, in baza acestui montaj dovedit fals, nationalizarea a redevenit valabila si, in consecinta, este simplu ca cei de la ANAF sa mearga la Cartea Funciara si sa ceara reinscrierea statului in calitate de proprietar. 

Până acum, administraţia prezidenţială nu a oferit niciun punct de vedere în legătură cu acest subiect.