Klaus Iohannis vine cu prima reacție la alegerile parlamentare din Marea Britanie, câștigate de Partidul Conservator al Premierului Boris Johnson. Președintele României a calificat rezultatul scrutinului drept unul foarte buni pentru românii care sunt în Regat.

Reacția lui Klaus Iohannis a fost făcută publică la Bruxelles, înaintea Consiliului European care are loc vineri.

Articolul continua dupa recomandari

"Acest rezultat este foarte bun pentru românii din Marea Britanie fiindcă premierul Boris Johnson, împreună cu Partidul Conservator, au dorit şi cred că doresc şi în continuare, să realizeze Brexitul, dar cu Acord, acel acord negociat cu Uniunea Europeană, un acord bun care îi protejează pe românii noştri, le acordă drepturi semnificative şi de asta am spus de multe ori şi acum se pare că ne apropiem de această soluţie: cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu Acord şi spre asta ne îndreptăm", a declarat Klaus Iohannis.

Alegerile parlamentare din Marea Britanie au fost câștigate de Boris Johnson cu un scor covârșitor, care asigură Partidului Conservator o majoritate confortabilă, de peste 360 de mandate în Camera Comunelor. Majoritatea simplă este de 326 de voturi. Controlul parlamentului îi asigură premierului britanic îndeplinirea promisiunii de a ”duce Brexit-ul la capăt”, așa cum a promis când a preluat șefia partidului său, în iulie.