Premierul Viorica Dăncilă a venit joi după-amiază în Parlament, unde are o întâlnire cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia. După discuţiile cu Dragnea, premierul ar urma să se întâlnească, la Palatul Victoria, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Dăncilă a venit la Parlament în jurul orei 15.20, fără a face vreo declaraţie la intrarea în biroul lui Dragnea.

Articolul continua dupa recomandari

Anterior, Liviu Dragnea s-a întâlnit în biroul său cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, discuţiile durând aproximativ două ore. Tăriceanu anunţa cu o zi în urmă că se va întâlni cu şeful social-democraţilor într-o şedinţă a Coaliţiei. 

După ora 17.00, premierul Viorica Dăncilă ar urma să se întâlnească, la Guvern, cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Întâlnirea nu apare pe agenda publică a premierului Dăncilă, fiind anunţată de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, potrivit căruia se va discuta despre inflaţie şi ROBOR.

"După întâlnirea dintre doamna prim-ministru şi domnul guvernator al BNR lumea trebuie să vadă că este o relaţie de colaborare. Pe agenda de discuţii de joi se vor afla subiecte precum ROBOR, inflaţie şi alte astfel de subiecte care împreună dau în economie imaginea noastră macroeconomică”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor susţine că această întâlnire a fost stabilită înainte ca preşedintele Klaus Iohannis să anunţe acea mediere între Guvern şi BNR.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut în 25 aprilie o întâlnire cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi cu prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, în încercarea de a media un conflict Guvern-BNR.

Şeful statului urma să aibă o discuţie în 27 aprilie şi cu premierul Viorica Dăncilă, însă aceasta a anunţat cu puţin timp înainte de ora stabilită că nu mai merge la Cotroceni. Atitudinea acesteia l-a determinat pe şeful statului să îi ceară demisia din fruntea Guvernului.

Sursă: News.ro