Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, care a salutat adoptarea de către Guvernul României a cadrului de lansare a dezbaterii privind relocarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, informează un comunicat al Executivului transmis.

   Potrivit sursei citate, cei doi demnitari au evocat legăturile tradiţionale de prietenie dintre cele două ţări şi au evidenţiat nivelul excelent al relaţiilor bilaterale dintre România şi Statul Israel, bazate pe o tradiţie de 70 de ani.

Articolul continua dupa recomandari

   'Premierul român a exprimat satisfacţie pentru interesul acordat de partea israeliană la propunerea părţii române privind încheierea unui parteneriat România - Israel în domeniul noilor tehnologii, care va permite elaborarea de proiecte comune în principalele domenii ale acestuia, respectiv cercetare, sănătate, telemedicină, inovaţie antreprenorială pentru domenii high-tech, şi care va stimula interesul reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două ţări', se arată în comunicat. 

   În acest context, au fost abordate şi aspecte privind cooperarea în domeniul militar, strategic şi al securităţii cibernetice.

   Totodată, a fost evidenţiat interesul ambelor părţi de a organiza cea de a treia şedinţă comună de guvern la nivel înalt (G2G) în cursul anului 2018, fiind subliniată necesitatea organizării unor contacte la nivel de oameni de afaceri.

   În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali s-au referit la buna cooperare existentă în formatul de colaborare multilateral, inclusiv în ceea ce priveşte susţinerea reciprocă a candidaturilor, se precizează în comunicatul Guvernului.

   Premierul Viorica Dăncilă efectuează o vizită oficială în Statul Israel.

Sursa: Agerpres