Ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm, a ţinut un discurs, la ceremonia de deschidere a anului universitar la Facultatea de Drept.

El a precizat că sistemul juridic din România, construit timp de două decenii, ar putea fi demontat în mai puțin de un an.

Articolul continua dupa recomandari

„Sistemul juridic din România, construit cu mare efort, timp de două decenii, de avocaţii de dinaintea voastră, ar putea fi demontat în mai puţin de un an. Mă adresez mai ales acelora dintre voi care vor să devină magistraţi. Aceste schimbări cumulate ameninţă să dea timpul înapoi, la începutul anilor 2000, când justiţia din România era afectată de corupţie şi influenţa politică. Progresul făcut de sistemul de justiţie românesc este ameninţat, de asemenea, de amendamentele aduse Codului penal şi Codul de procedură penală adoptate de Parlament în această vară, a afirmat Klemm

Ambasadorul american la Bucureşti a făcut câteva precizări și despre Parlamentul României.

„Parlamentul României s-a închis şi a ignorat opiniile Consiliului Superior al Magistraturii, o petiţie semnată de majoritatea magistraţilor şi indicaţiile scrise ale unor experţi ai Comisiei de la Veneţia, Comisiei Europene şi al GRECO (Group of States Against Corruption)”.

sursa: news.ro