Miniştrii Guvernului Orban au fost felicitaţi de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură. Iohannis a descris situaţia politică din România ca un exerciţiu democratic şi a precizat că doreşte noului Executiv un mandat de mare succes.

Preşedintele a precizat că venirea la guvernare a Guvernului Orban este o "mare realizare".

Articolul continua dupa recomandari

Guvernul Orban, felicitat de preşedintele Iohannis

Klaus Iohannis şi-a exprimat satisfacţia pentru învestirea noului Guvern, precizând că "este o realizare foarte mare" şi un "exerciţiu democratic".

Klaus Iohannis: "Domnule prim-ministru Ludovic Orban, felicitări dumneavoastră şi întregii echipe guvernamentale. Vă doresc un mandat de mare succes. Este o realizare foarte mare şi vreau să subliniez că ce s-a întâmplat astăzi este un exerciţiu autentic democratic: un guvern a fost înlăturat prin majoritatea din Parament, iar un nou Guvern a fost învestit prin noua majoritate. Începe un mandat nou, un mandat greu dar care poate să aducă multe satisfacţii pentru partidele care se implică şi pentru români. Chiar dacă este un guvern monocolor minoritar vă doresc să găsiţi sprijin în Parlament pentru a stopa dezastrul lăsat în urmă de guvernele PSD"

Viorica Dăncilă: "O zi neagră. Preşedintele şi-a impus propriul Guvern"

Viorica Dăncilă a declarat, luni, după acordarea votului de învestitură de către Parlament Guvernului Orban, că, în sfârşit, preşedintele Iohannis are propriul Guvern. Dăncilă a precizat că este o zi neagră, spunând că preşedintele Iohannis "a reuşit să-şi impună locotenenţii"

Viorica Dăncilă: "Astăzi s-a desăvârşit aceasta operaţiune ilegitimă, de confiscare a puterii executive de către preşedinte, de a-şi impune propriul Guvern. O zi neagră. Preşedintele a reuşit să-şi impună locotenenţii. Este o situaţie fără precedent, care scoate la lumină cinismul acestui candidat agresiv Klaus Iohannis. Avem un preşedinte antidemocraţie şi anticonstituţie. Cel mai grav este că avem un preşedinte care lucrează împotriva românilor"

Victor Ponta, liderul  Pro România, extrem de dezamăgit

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat că este foarte dezamagit de colegii săi care au votat Guvernul Orban. Ponta a precizat că toţi cei care au susţinut Guvernul Orban au fost daţi afară din partid.

Liderul Pro România, Victor Ponta: "A trecut Guvernul PNL Orban. Pro România NU a susţinut acest Guvern (cei câţiva foşti colegi care au votat au decis azi să meargă alături de PNL împotriva deciziei pe care am luat-o împreună - motiv pentru care azi ne despărţim şi mergem mai departe fără ei ). Cei care ne acuzau că rămâne ţară neguvernată să se apuce acum de treaba. Păcatul lor este însă că au instaurat un Guvern care va face foarte mult rău - şi oamenii nu îi vor ierta pentru asta. Ne despărţim de aceşti foşti colegi care au ales să fie alături de Putere. Noi rămânem în Opoziţie alături de cei care ne votează şi care au încredere în mine”

Lista cu miniştrii Guvernului Orban

- Prim-ministru - Ludovic Orban

- Vicepremier - Raluca Turcan

- ministrul Finanţelor Publice - Vasile-Florin Cîţu,

- ministrul Afacerilor Interne - Marcel Ion Vela,

- ministrul Afacerilor Externe - Bogdan-Lucian Aurescu,

- ministrul Justiţiei - Marian Cătălin Predoiu,

- ministrul Apărării Naţionale - Ionel Nicolae Ciucă,

- ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri - Virgil-Daniel Popescu,

- ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor - Lucian Nicolae Bode,

- ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Nechita-Adrian Oros,

- ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor - Costel Alexe,

- ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei - Ion Ştefan,

- ministrul Fondurilor Europene - Ioan Marcel Boloş,

- ministrul Sănătăţii - Victor Sebastian Costache,

- ministrul Educaţiei şi Cercetării - Cristina Monica Anisie,

- ministrul Culturii - Bogdan Gheorghiu,

- ministrul Tineretului şi Sportului - Marian Ionuţ Stroe,

- ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale - Victoria Violeta Alexandru.

Guvernul Orban a fost învestit luni, de Parlament, cu 240 de voturi "pentru" şi zero împotrivă.