Guvernul va sesiza Curtea Constituţională a României privind un conflict juridic de natură constituţională cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema remanierii miniştrilor.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că a avut o discuţie le telefon cu preşedintele Iohannis, care i-a spus că mai analizează şi până săptămâna viitoare nu va lua nicio decizie.

Articolul continua dupa recomandari

Întrebată dacă în opinia sa Klaus Iohannis încalcă Constituţia, Viorica Dăncilă a precizat că:

”Constituţia nu ştiu dacă o încalcă, probabil şi dânsul este documentat şi va face tot ce este posibil să nu încalce Constituţia. Importantă este responsabilitatea pe care o avem acum, în prag de preluare a Preşedinţiei Consiliului UE. Eu cred că acest lucru impune mai multă responsabilitate din partea tuturor. Nu este un examen pe care îl dă Guvernul României sau Viorica Dăncilă. Este un examen pe care îl dă România şi de modul în care vom gestiona preluarea şi exercitarea preşedinţiei vom fi toţi judecaţi, noi ca ţară”, a declarat premierul Dăncilă.

Încă de miercuri seara, preşedintele Iohannis a declarat că încă nu a finalizat analiza privind remanierile miniştrilor din Cabinetul Dăncilă.

Sursa: News.ro