Social democraţii încearcă să blocheze planurile PNL privind alegerile anticipate. PSD va depune luni o sesizare la Curtea Constituţională în legătură cu a doua nominalizare a lui Ludovic Orban ca premier, după ce a fost demis de Parlament. Anunţul a fost făcut de preşedintele interimar al PSD, la finalul Conferinţei extraordinară a PSD Bucureşti, în care Gabriela Firea şi Marcel Ciolacu şi-au arătat susţinerea reciprocă.

Gabriela Firea, Primarul Bucureștiului: PSD are nevoie de un lider care sa pună osul la treaba.

Articolul continua dupa recomandari

Iar acel lider, în viziunea Gabrielei Firea, este Marcel Ciolacu. De altfel, şefa PSD Bucureşti a propus ca filiala pe care o conduce să îl susţină pentru funcţia de preşedinte al social democraţilor. Propunere care şi fost votată în unanimitate de social-democraţi. Edilul Capitalei a vorbit şi despre necesitatea unui congres extraordinar al PSD.

Gabriela Firea, Primarul Bucureștiului: Amanarea unui congres extraordinar ne-ar face rău. E o sursa permanenta de tensiune. Sunteți de acord, 29 februarie, data congresului?

La rândul său, Marcel Ciolacu le-a transmis social-democraţilor că trebuie să o susţină pe Gabriela Firea pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

Marcel Ciolacu, șeful interimar al PSD: Eu știu din sport: niciodată nu schimbi echipa câștigătoare. La Bucuresti se dau cele mai grele bătălii electorale, cele mai mari mize. Avem nevoie de luptători adevărați. Pentru asta o susțin pe Firea și pe toţi primarii noștri de sectoare

Gabriela Firea, Primarul Bucureștiului: Suntem înaintea unui examen foarte important: alegerile locale. E posibil așa cum arata tabloul politic sa avem și anticipate. Trebuie sa fim pregătiți pentru orice situație.

Totuşi, social-democraţii îşi iau măsuri de precauţie şi încearcă să blocheze planul PNL pentru alegerile anticipate.

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD: Cu adevărat anticipate egal austeritate. Ce a zis Stanescu e clar, ca Partidului Social Democrat nu ii e teama de alegeri, nu ii e teama de votul românilor.

În plus, Marcel Ciolacu a anunţat ca va sesiza Curtea Constituţională cu privire la nominalizarea lui Ludovic Orban ca premier, demis prin moţiune de cenzură.