Tensiunile ating cote maxime în interiorul PSD, după cea mai grea înfrângere suferită de partid. Mai mulţi lideri ai partidului îi cer Vioricăi Dăncilă să demisioneze. Scandalul e amplificat de apariţia la sediul PSD, în seara alegerilor, a unor colegi "noi", Gabriel Oprea şi Marian Vanghelie. Aşa au aflat social-democraţii că Gabriel Oprea are chiar funcţie în partid: e vicepreşedinte.

Viorica Dăncilă, preşedintele PSD-ului, anunţă că "nu voi demisiona nici dacă mi se cere în CEx".

Articolul continua dupa recomandari

Planurile Vioricăi Dăncilă de a rămâne la şefia partidului ar putea fi însă date peste cap. 

Există deja o aripă a puciştilor, care încearcă înlăturarea Vioricăi Dăncilă. 

Însă primul pas a fost să o convingă să îşi depună mandatul de bună voie. 

Liderul cotestatarilor, Marcel Ciolacu, a avut deja o discuţie cu ea. 

Nu doar rezultatul alegerilor clatină scaunul Vioricăi Dăncilă. Apariţia în sediul central al partidului a două personaje controversate, Gabriel Oprea şi Marian Vanghelie, a încins spiritele.

Ion Cristoiu, analist politic: Ca imagine, a fost un dezastru! Nu am înţeles! Ne aşteptam la o înnoire a PSD-ului. A te întoarce la Gabriel Oprea, nu mai merge. Trebuie să meargă înainte cu nişte lideri tineri 

Mai mult, liderii PSD au aflat abia aseară că fostul şef UNPR este, mai nou, vicepreşedinte al partidului.

Viorica Dăncilă, preşedintele PSD: Noi am făcut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frăţia... Toţi liderii de sindicate au funcţie de vicepreşedinte la nivel de CEx. Am făcut cu cinci sindicate, deci avem cinci vicepreşedinţi. Au şi drept de vot în CEx 

Reacţiile au curs inclusiv în mediul online. 

"Sunt dezamagită că începem analiza prăbuşirii noastre cu un astfel de gest sfidător. Aud că şi alte persoane controversate se lipesc acum, în înghesuială şi nebăgare de seamă, de noi. Probabil vor să ne îngroape definitiv", a scris Gabriela Firea pe Facebook. 

Războiul intern din PSD se va tranşa mâine seară, într-o şedinţă a Comitetului Executiv.