Florin Cîțu a precizat, într-o postare pe Facebook, că a luat decizia de a-și depune mandatul cu responsabilitate, transparență și profesionalism. Premierul desemnat urma să se prezinte la vot în Parlament, la ora 16:00.

"Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri", a transmis Administrația Prezidențială, imediat după decizia lui Florin Cîțu.

Articolul continua dupa recomandari

Ulterior, premierul desemnat a revenit cu explicații, într-o postare publicată pe pagina oficială de Facebook. "Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România", a precizat Cîțu.

Redăm, în continuare, mesajul publicat de Florin Cîțu pe Facebook.

Florin Câțu, premierul desemnat - Un mesaj important pentru români.

Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemnat Președintelui României.

Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România.

Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile.

Cred cu tărie că pentru a avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru.

Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi.

Cu responsabilitate, transparență și profesionalism am luat această decizie.

Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluția situației prin care trece România astăzi.

Rămân la finanțe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează.

Mulțumesc pentru încredere și susținere.

#RomaniiTrebuieSaStie

Decizia lui Florin Cîţu, contestată de Opoziție

Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat, în cursul zilei de joi, iar decizia a fost puternic contestată de numeroși politicieni.

Reprezentanții Uniunii Salvați România au transmis, prin intermediul paginii de Facebook a partidului, că "este dovada că tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni a fost o șaradă. PNL își bate joc de România".

Dacă Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, s-a declarat de acord cu acțiunea lui Cîțu și a precizat că "este cel mai bun lucru care se putea întâmpla", Victor Ponta nu pare de acord cu decizia lui Cîțu și a oferit o reacție dură.

"În timpul celei mai mari crize din ultimii 50 de ani avem la Putere cei mai iresponsabili politicieni! Am spus că PNL este acum mai periculos pentru România decât epidemia de coronavirus! Rusine!!!", a fost mesajul postat de Ponta pe pagina sa de Facebook.