Un deputat PNL este acuzat că a discriminat. Florin Roman spune despre persoanele de etnie că profită de copiii lor, pentru a obţine avantaje. Le-a fotografiat pe un aeroport, iar mesajul demnitarului a fost dur criticat. Alianţa Civică a Romilor a anunţat că face plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. 

Deputatul Florin Roman se întorcea de la Paris când a postat un mesaj despre părinţii care sunt îmbarcaţi cu prioritate pentru că au copii, conform regulilor companiilor aeriene.  

Articolul continua dupa recomandari

"Printre pasageri și mulți țigani, ca eu nu le zic romi. E o prostie că se asimilează cuvântul rom cu România. Își știu bine rolul: toți cu copilași după ei, la "prioritar". Vorba unei doamne: 5 copii și 15 adulti, cu "prioritate"!", a scris deputatul.

Contul de socializare s-a umplut rapid cu reacţii. Deputatul acuzat de discriminare a şters postarea. Iar a doua zi a venit cu explicaţii. 

"S-a dat drumul la îmbarcare, două mămici de etnie romă au venit cu copilaşii în braţe, iar în spatele lor au venit 15 adulţi care nu aveau nici o treabă cu partea de prioritate. Eu le-am spus ţigani pentru că aşa sunt şi în dicţionarul limbii române. Nu înţeleg pe cine deranjează treaba asta", a spus Florin Roman.

Continuarea mesajului său a devenit şi mai controversată.

"În momentul în care m-am dus cu fetiţa mea să vizitez m-am lovit de oameni, reprezentanţi, în special, al acestei minorităţi, care discuta ziua în amiaza mare. Cred că nimeni, dintre cei care sunt părinţi, nu simt nevoia să le explice copiilor într-o vacanţă de ce unii români se aruncă pe jos, de ce ţipă", susţine deputatul.

Reprezentanţii minorităţilor sunt revoltaţi. 

"Când vezi afirmaţiile acestui deputat, singura soluţie este justiţia. Iar noi, Organizaţia Romilor, vom merge la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării şi, probabil, şi într-un proces mai amplu dacă va fi cazul", spune sociologul Ciprian Necula.

Florin Roman este unul dintre iniţiatorii legii potrivit căreia asistaţii sociali care refuză locurile de muncă nu vor mai primi venitul minim garantat.