Eugen Teodorovici transmite pe Facebook ce anume l-a determinat să intre în cursa pentru Cotroceni. Ministrul Finanțelor spune că vrea să arate că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească sau doar să tacă.

Sâmbătă, Teodorovici a anunțat că intenționează să candideze pentru funcția de președinte al României. S-a întâmplat în cadrul reuniunii a liderilor PSD de la Neptun. 

Articolul continua dupa recomandari

Astăzi, într-o postare pe Facebook, ministrul Finanţelor a explicat ce anume l-a determinat să intre în cursa pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni.

Redăm, mai jos, mesajul integral publicat de Eugen Teodorovici, pe Facebook:

"​Da, mi-am exprimat deschiderea pentru a participa la competiția internă în PSD pentru desemnarea celui mai potrivit candidat la alegerile prezidențiale.

Da, m-am gândit că a sosit momentul să aducem cu adevărat unitate într-o societate dezbinată și mai mult echilibru într-o civilizație care ezită uneori să-și manifeste credința în valorile moștenite, de teamă a nu fi catalogată drept neevoluată și nevizionară.

Da, pentru că m-am hotărât să arăt că sunt soluții la problemele cu care ne confruntăm și că este de datoria noastră, a politicienilor în primul rând, să trecem de la vorbe la fapte.

Da, pentru că vreau să arăt că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească sau doar să tacă. 

Da, pentru că nu este doar despre a candida sau nu, despre a câștiga sau nu o competiție, ci este despre a face ceva pentru România și pentru destinul poporului căruia îi aparțin, așa cum am făcut mereu. Este despre un popor care trebuie să-și recâștige credința, speranța și valorile care l-au consacrat de-a lungul istoriei sale milenare. Dar și despre aceia care își asumă și victoria, și înfrângerea, care au dovedit că se poate face chiar acolo unde, cei care critică, au arătat că doar vorbesc și pentru care România este viitorul asumat și nu doar țara pe care o reprezintă la un moment dat.

Da, pentru că am și eu o convingere...Convingerea că România va continua să crească în Europa și în lume, cu mai multă speranță, încredere și respect.

Da, pentru că #insistpentruRomania!".