Marți, 29 mai, Liviu Dragnea are ultimul termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, dosar în care DNA cere şapte ani şi jumătate de închisoare.

ICCJ trebuie să se prpnunțe, marți, în dosarul în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Articolul continua dupa recomandari

DNA a cerut ca liderul PSD să fie condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoar, dar şi o pedeapsă de doi ani şi jumătate pentru instigare la fals intelectual.

Procurorii DNA au cerut, de asemenea, anularea suspendării condamnării de doi ani în dosarul Referendumul.

În cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorii au cerut suspendarea procesului, având în vedere că aceasta şi-a achitat partea de prejudiciu.

O pedeapsă de şapte ani şi jumătate de închisoare a fost cerută de procurorul DNA şi pentru Alesu Floarea şi Rodica Milos, în timp ce pentru ceilalţi inculpaţi au fost solicitate pedepse de trei ani şi şase luni de închisoare.

Marți, Liviu Dragnea se află într-o vizită oficială la Berna, în cadrul unui eveniment al Consiliului Naţional al Confederaţiei Elveţiene.