Liviu Dragnea a anunţat luni seara că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca de marţi, 10 ianuarie, deputaţii să intre în sesiune extraordinară, până la 31 ianuarie. Astfel, acestora le-a fost anulată vacanţa.

Dragnea a justificat această măsură prin faptul că guvernul e împiedicat să lucreze şi să emită ordonaţe, după ce PNL a atacat la Curtea Constituţională ordonaţa care reglementa acest lucru.

Articolul continua dupa recomandari

"Am întrunit un birou permanent al Camerei Deputaţilor cu un scop precis, pentru a da posibilitatea Guvernului României să lucreze. PNL a contestat la Curtea Constituţională legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare. Pentru a scoate Guvernul din aceasză situaţie, de astăzi Camera Deputaţilor este în sesiune extraordinară până la 31 ianuaire. De asemenea, am hotărat pe lângă proiectele de legi să mai fie dezbătute în comisii, trei ordonanţe. Cele două prin care se reglementează procedura de achiziţie a Cuminţeniei Pământului şi cea de-a treia pentru cum s-a mărit salariile demnitarilor. Voi cere să se revină la salariile de dinainte. Mâine vom avea un birou reunit ptr a repartiza a cele două ordonanţe de rectificare bugetară din 2016.", a declarat Liviu Dragnea.

Marţi, de la ora 11,30, va avea loc şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei şi Senatului.

Ioana Bran, secretarul general al Camerei, a precizat că vor avea loc activităţi în Comisii, iar proiectele de lege care urmează a fi dezbătute în această sesiune extraordinară vizează două ordonanţe referitoare la ''Cuminţenia Pământului'' şi un proiect de lege privind respingerea OG 14/2015 pentru completarea OG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.