DNA anunţă că în iunie 2018 au fost condamnaţi 73 de inculpaţi în dosarele de corupţie instrumentate de direcţie. Ei au fost condamnaţi prin 28 de hotărâri judecătoreşti definitive.

Potrivit unui comunicat al DNA, între cele 73 de persoane condamnate se află doi foşti miniştri - Elena Udrea şi Constantin Niţă, un fost senator - Dan Şova, un prefect, un consilier prezidenţial - Cătălin Voicu, un secretar de stat în Ministerul Justiţiei, un secretar general în Ministerul Turismului, un consilier personal al ministrului, un director al CNI, un director din CFR, un director general al Electrica, un primar de municipiu, doi primari de comună, un şef Inspectorat judeţean de jandarmi şi un fost şef ANAF.

Articolul continua dupa recomandari

Pedepsele dispuse de judecători în cazul celor 73 de inculpaţi variază între 8 ani închisoare şi un an şi 10 luni cu amânarea aplicării pedepsei. 

DNA spune că, având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive la momentul pronunţării acestora. "În acest fel, DNA. răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare", precizează DNA în comunicat.

Sursa: News.ro