Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seară, că este imperioasă demisia premierului Vorica Dăncilă, deoarece programul de guvernare al PSD nu și-a atins obiective, bugetul național fiind supus unei presiuni imense. 

Iată care sunt declarațiile lui Iohannis:

Articolul continua dupa recomandari

- Programul de guvernare PSD s-a aflat pe contrasensul unei logici economice elementare. După cum se cunoaște, PSD a propus, pe de o parte, scăderea taxelor și impozitelor, o acțiune începută acum 2 ani cu scăderea TVA-ului, iar pe de altă parte au propus o creștere puternică a cheltuielilor bugetare, pentru salarii, pensii, pentru autostrăzi, pentru școli.

- Pentru economiști, această abordare a produs surprindere. Este vorba de un fel de magie economică, propusă de PSD. Scăderea impozitelor, creșterea salariilor și realizarea celorlalte lucruri, este o ecuație care cu greu poate fi dusă la bun sfârșit.

- Să vedem cât va ține această iluzie creată de PSD.

- S-a promis o creștere de 20 la sută a salariilor bugetarilor, dar a rămas pe hârtie. 

- După deja aproape un an şi jumătate de guvernare PSD cu această fază extrem de discutabilă a aşa-ziselor creşteri salariale, nu vedem nici drumuri, nici autostrăzi, nici şcoli, nici spitale, nimic. Lumea se întreabă, totuşi, de unde vin aceşti bani pentru anumite creşteri care s-au realizat. Şi dacă ne uităm cu atenţie, povestea e una tristă: PSD amanetează viitorul ţării - creşte salariile şi pensiile şi neglijează investiţii importante

- Bugetul național e supus unei presiuni imense. Pe fondul creșterii cheltuielilor cu 22 la sută, această presiune trebuia atenuată printr-un efort vizibil de creșterea veniturilor, a încasărilor. Însă nu s-a întâmplat așa.

- Este imperioasă demisia doamnei Dăncilă pentru a face loc unor oameni responsabili şi competenţi. i în acest context, este din ce în ce mai vizibil că Dragnea şi ai lui nu au nicio soluţie pentru o guvernare bună şi eficientă.