Premierul Viorica Dăncilă a vizitat vineri Centrul Cooperativ de Excelenţă NATO pentru Apărare Cibernetică de la Tallinn.

"În marja vizitei oficiale la Tallinn, premierul României, Viorica Dăncilă, a vizitat Centrul Cooperativ de Excelenţă NATO pentru Apărare Cibernetică (NATO-CCDCOE), la care România va deveni, în curând, naţiune-sponsor şi la care va participa cu doi experţi. Delegaţia română a asistat la o prezentare detaliată a activităţilor Centrului", anunţă Guvernul.

Articolul continua dupa recomandari

În discuţiile organizate cu acest prilej, prim-ministrul Viorica Dăncilă a salutat cooperarea foarte bună între Centrul Cooperativ de Excelenţă NATO pentru Apărare Cibernetică şi instituţiile statului român, adăugând că această experienţă pozitivă a contribuit la decizia luată de România de a deveni naţiune sponsor.

Centrul Cooperativ de Excelenţă NATO pentru Apărare Cibernetică oferă atât ţărilor membre, cât şi NATO, expertiză în apărarea cibernetică în domeniile tehnologiei, strategiei, operaţiunilor şi dreptului. CCDCOE a publicat “Manualul Tallinn” (aflat la a doua ediţie), cea mai cuprinzătoare analiză a modului în care dreptul internaţional existent se aplică în spaţiul virtual.

Sursă: News.ro