Premierul Viorica Dăncilă se întâlneşte astăzi cu preşedintele Klaus Iohannis, la iniţiativa acestuia, pe fondul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului privind amnistierea şi graţierea unor fapte penale. 

Actualizare ora 12:15 Premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis au discutat pe tema Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce priveşte stadiul pregătirii dosarelor, cât şi referitor la aspectele tehnice, de infrastructură şi program, a anunţat Guvernul.

Articolul continua dupa recomandari

Actualizare ora 11:15 Întâlnirea dintre prim-ministrul Viorica Dăncilă şi preşedintele Iohannis s-a încheiat, după aproximativ 40 de minute de la debutul discuţiilor dintre premierul şi preşedintele României.

Actualizare ora 10:40 Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Cotroceni pentru discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului şi premierul s-au întâlnit ultima dată în 15 mai, discuţiile vizând memorandumul Executivului privind relocarea ambasadei României în Israel şi în contextul în care Klaus Iohannis i-a cerut de mai multe ori premierului Viorica Dăncilă să demisioneze pentru "a face loc unor oameni responsabili şi competenţi".

Conform programului anunţat de către Administraţia Prezidenţială, dar şi de către Guvern, întâlnirea va avea loc la Palatul Cotroceni de la ora 10.30.

În declaraţiile de presă susţinute la începutul şedinţei de marţi a Guvernului, premierul Viorica Dăncilă nu a făcut nicio referire la vreun act normativ privind amnistierea sau graţierea unor fapte de corupţie, aşa cum sugerau informaţii vehiculate în ultimele zile şi negate vehement de către liderii coaliţiei de guvernare.

La finalul şedinţei Cabinetului Dăncilă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a spus că Executivul nu a avut în discuţie un astfel de act normativ privind legislaţia penală.