Viorica Dăncilă, premierul României şi preşedintele Partidului Social Democrat, a fost desemnată, marţi, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din noiembrie şi a transmis primul mesaj în calitate de candidat din partea PSD.

Viorica Dăncilă a precizat, printre altele, că nu se teme de înfruntarea cu actualul şef al statului, Klaus Iohannis, şi că este încrezătoare că "după ce am demonstrat că pot să fiu premierul românilor, pot să devin şi preşedintele românilor".

Articolul continua dupa recomandari

Viorica Dăncilă şi-a pus la punct adversarii din interiorul PSD

Viorica Dăncilă se bazează pe forţa PSD pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale şi anunţă că "avem nevoie de unitate în interiorul partidului. Implicarea fiecăruia va fi un pas către câştigarea alegerilor. Avem nevoie de unitate pentru că fiecare pas greşit va fi decontat de partid".

Preşedintele PSD solicită "sancţiuni în cadrul Comitetului Executiv pentru cei care lezează imaginea partidului sau a candidatului prin ieşirile lor" şi anunţă că "desemnarea mea a fost stabilită în urma unui vot democratic, vot care mă onorează".

Viorica Dăncilă este convinsă că mesajul transmis de partid în campania electorală va fi pe placul românilor.

De asemenea, preşedintele PSD a ţinut să-i pună la punct pe principalii contestatari precizând că "Gabriela Firea s-a retras singură din această luptă, iar domnul Liviu Pleşoianu a avut câte un singur vot atât în Biroul Permanent, cât şi în Comitetul Executiv, vot venit de fiecare dată din partea domnului Dumitru Buzatu".