Comisia Europeană ar dori ca România să vină și cu alte propuneri pentru candidatura funcția de comisar, pe lângă Dan Nica, spun surse oficiale de la Bruxelles. Candidatura lui Dan Nica nu a fost respinsă, dar ”mai multe nume ar ajuta pentru a ajunge aproape de o decizie”, au susținut aceleași surse.

Guvernul Dăncilă a trimis luni scrisoarea în care Dan Nica e prezentat candidat la funcția de comisar european. Iar purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a spus că procesul de evaluare a candidaturilor României și Ungariei este în prezent în desfășurare.

Articolul continua dupa recomandari

”Mai multe nume ar ajuta”

Surse de la Bruxelles spun însă că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar dori ca România să vină nu doar cu Dan Nica, ci și cu alte propuneri de comisar.

”Guvernul României a trimis o scrisoare ieri. Această scrisoare conține numele candidatului, care deja a mai fost intervievat de Președintele Comisiei, dar nu a fost ales. Asta nu înseamnă că a fost respins. Pur și simplu a fost un alt candidat care a prestat mai bine în interviu. De aceea suntem încă în contact cu România. Mai multe nume ar ajuta pentru a ajunge aproape de o decizie”, au precizat surse de la Bruxelles pentru Observator.

Dan Nica e cea de-a doua propunere făcută de Guvernul Dăncilă pentru funcția de Comisar European din partea României. Prima candidatură, cea a Rovanei Plumb, a fost respinsă la Bruxelles.