Dan Barna anunță că va merge pe varianta alegerilor anticipate, la consultările de la Cotroceni, cu Klaus Iohannis. Liderul USR urmează să se întâlnească vineri cu Klaus Iohannis.

Potrivit lui Dan Barna, în cazul negocierilor pentru un nou guvern după votarea moțiunii ar putea fi vorba despre doi premieri formali, care ar putea fi respinși de parlament. Atunci, "se va intra în logica anticipatelor", a susținut liderul USR.

Articolul continua dupa recomandari

Alegerile anticipate reprezintă pentru Dan Barna varianta în care crede și care devine plauzibilă, având în vedere și implicarea președintelui, în urma declarației susținute imediat după căderea guvernului Dăncilă.

"Vom merge cu acel pact pentru anticipate, acesta este mandatul cu care mergem la Cotroceni", a spus liderul USR.

Dan Barna a susținut că vrea anticipate și imediat după ce rezultatul moțiunii de cenzură a confirmat înlăturarea guvernului PSD.

Klaus Iohannis a invitat partidele parlamentare vineri la Cotroceni, pentru consultări. Delegația Uniunea Salvați România e programată să poarte convorbiri cu șeful statului de la ora 11.30, după delegația PNL, care va fi cu o jumătate de oră mai devreme.

Sursa: News.ro