Deputatul USR Cristian Ghinea a declarat, marţi, că Dacian Cioloş trebuie să fie 'prima achiziţie importantă' a partidului după congres, iar acesta să aibă rolul de preşedinte al guvernului USR.

'Dacian Cioloş va merge cu proiectul România 100, un proiect care nu este politic în acest moment şi aşteaptă clarificarea lucrurilor din USR. Am spus eu şi alţii că vrem să facem un USR mare, deschis, în care să fie mai mulţi lideri, inclusiv Dacian Cioloş ar fi prima achiziţie importantă pe care acest partid trebuie să o facă. Până la congres în niciun caz şi nu este nici Dacian Cioloş personajul care să coboare aşa brusc la gară din tren ca să candideze şi nici USR nu este genul de partid care să producă surprize de genul ăsta. Deci, nu se întâmplă nimic cu Dacian Cioloş în USR până la Congres', a spus Ghinea la Parlament.

Articolul continua dupa recomandari

El a susţinut că Dacian Cioloş ar trebui să aibă rolul de preşedinte al guvernului USR.

'Dacian Cioloş este o personalitate şi trebuie să i se creioneze un rol, cred că ar trebui să aibă rolul de preşedinte al guvernului USR, pentru că l-am susţinut ca premier şi asta ştie să facă şi nu văd de ce nu ar pregăti partidul de acum până în 2020 pentru preluarea puterii. Asta trebuie să ne propunem, să preluăm puterea, iar Dacian Cioloş este cel mai bun antrenor pentru această poziţie', a mai spus Cristian Ghinea.