Dacian Cioloş a reacţionat în urma violenţelor din Piaţa Victoriei. Fostul premier consideră că un om cu "mintea normală şi cu un minim respect faţă de semeni nu poate să nu fie în seara asta în faţa evidenţei că s-a mers prea departe" cu privire la intervenţia Jandarmeriei.

Fostul premier Dacian Cioloş subliniază că nu se justifică intervenţia forţelor de ordine cu gaze lacrimogene împotriva femeilor şi copiilor, iar cei care au ordonat asta trebuie să plătească.

Articolul continua dupa recomandari

“Un om cu mintea normală şi cu un minim respect faţă de semeni nu poate să nu fie în seara asta în faţa evidenţei că s-a mers prea departe. Reacţia forţelor de ordine, şi a celor care le-au dat ordinele de evacuare a unei manifestaţii paşnice, este un precedent extrem de periculos pentru democraţia românească”, a scris Dacian Cioloş pe contul său de Facebook.

Cioloş spune că nu se justifică intervenţia Jandarmeriei cu gaze lacrimogene împotriva femeilor şi copiilor.

“Nu există justificare pentru a interveni cu gaze lacrimogene împotriva femeilor, copiilor, unor oameni aflaţi în scaune cu rotile. Articolul 36 din Legea 550/2004 de organizare a jandarmeriei interzice o astfel de intervenţie”, a mai spus el.

Acesta subliniază şi că aceia care trebuie să protejeze oamenii le-au pus în pericol vieţile, iar cei care au ordonat asta trebuie să plătească.

“Cei care au responsabilitatea de a proteja oamenii paşnici, liniştea şi ordinea publică, au pus în pericol viaţa semenilor. Toţi cei care au dat ordin trebuie să plătească pentru excesul de putere şi această intervenţie disproporţionată”, a mai adăugat fostul premier.

Jandarmii au intervenit în forţă la protestul din Piaţa Victoriei, în jurul orei 23.00, unde mii de persoane protestau. Scutierii au intrat în forţă în manifestanţi, folosind grenade, gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Protestatarii violenţi au ripostat la asaltul jandarmilor aruncând cu sticle şi pietre în forţele de ordine.

Sursa: News.ro