Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al Grupului Renew Europe din Parlamentul European, care va avea 110 deputați în viitorul legislativ.

Preşedinţia grupului Renew Europe e doar un pas în construcţia politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru. Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forţelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles şi în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată ţara”, a scris Liderul PLUS pe Facebook.

Articolul continua dupa recomandari

Dacian Cioloș spune că pasul următor este începerea construcţiei politice interne prin care să li se ofere cetăţenilor români un viitor aşa cum îl merită.

Din Renew Europe fac parte membrii ALDE, La Republique En Marche (partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron) precum şi alţii.

"Felicitări pentru Dacian Ciolos, noul nostru lider de grup. Împreună vor pregăti prima sesiune constitutivă în Strasbourg. Cu Dacian grupul a ales un puternic lider pro-european care se va asigura că vocea noastră va fi auzită", a scris Guy Verhofstadt pe Facebook.

Potrivit news.ro, guparea are în total de 110 locuri în noul parlament, cu 41 mai multe decât vechiul grup ALDE, în mare parte datorită partidului lui Macron precum şi Liberal Democraţilor din Marea Britanie. Delegaţia franceză este cea mai numeroasă din noul grup.