Candidat ca independent la alegerile prezidenţiale şi intrat în campania electorală pe ultima sută de metri, Alexandru Cumpănaşu a obţinut, totuşi, în jur de 1,2% din voturi, obţinând un nesperat loc 8.

În ciuda rezultatului obţinut, Alexandru Cumpănaşu susţine că "eu nu cred în aceste sondaje. Eu cred că aceste sondaje sunt folosite şi pentru a mai tranzacţiona unele voturi. Mă aştept să obţin mai multe rezultate decât se estimează".

Articolul continua dupa recomandari

Pe de altă parte, Alexandru Cumpănaşu se plânge că "s-a viciat mult acest vot. Oricine poate solicita anularea alegerilor ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat până acum".

Cumpănaşu invocă existenţa unor probleme de organizare, dar mai ales prezenţa voturilor deja exprimate pentru turul al doilea, prin corespondenţă, într-un moment în care nu se ştiau exact numele celor doi candidaţi care vor da bătălia finală.

De asemenea, Alexandru Cumpănaşu se plânge că cei sprijiniţi de partide politice au beneficiat de mai multe avantaje faţă de candidaţii independenţi şi se laudă că "cei care au votat pentru mine nu cred că au votat anti-PSD, cred că au votat pentru o clauză clară. Eu nu am avut în spate partid, bani sau televiziuni".